top of page
Search

Gabi, Emma & Matej...exam experience


Posledné júnové soboty "patrili" našim starším študentom, ktorí pozbierali posledné sily a odmerali si úroveň ich angličtiny testami B1, B2 až C1. Prečítajte si, ako skúšku FCE prežívali traja skvelí ľudia: Gabi James, Emma Kraus a Matej Macho. Patria k najlepším študentom L&P a držíme palce, aby získali ich vytúžené "pass with distinction."


Gabi, aký je tvoj vzťah k angličtine?

Baví ma to, radšej hovorím anglicky ako po slovensky 


Prečo si sa rozhodla absolvovať skúšku FCE? Myslíš, že tvoje rozhodnutie bolo správne?

Určite, otvára mi to dalšie možnosti v budúcnoti. 


Aké boli tvoje pocity týždeň – dva pred skúškou?

Úplne v pohode, nemala som žiaden stres. Mala som dobrú prípravu a robili sme si skušobné testy tak som zhruba vedela ako som na tom.


Čo považuješ za najťažšie na skúškovom dni?

Asi writing lebo gramatika je pre mňa najväčší problém.


Gabi, angličtina je Tvoj rodný jazyk a mnohí si myslia, že skúška z angličtiny je pre Teba úplne jednoduchá a možno zbytočná. Napriek tomu každý rok absolvuješ cambridgeské testy. Je to pre Teba naozaj také jednoduché?

So spisovnou angličtinou a gramatikou má problém veľa Britov tak, ako má veľa Slovákov problém so spisovnou slovenčinou. Vôbec to neni zbytočné je to rovnako dôležité ako maturita.



EMMA,

aký je tvoj vzťah k angličtine?

Stretávam sa s ňou každý deň, väčšinou na internete, alebo v knihách, preto si neviem predstaviť nehovoriť ňou. Je to praktický, no aj pekný jazyk. 


Prečo si sa rozhodla absolvovať skúšku FCE? Myslíš, že tvoje rozhodnutie bolo správne?

Chcela som to skúsiť, vidieť či je FCE naozaj až také ťažké ako mi pár ľudí povedalo. Tiež som si dala záväzok, že sa budem v angličtine zlepšovať. 

Určite som rada, že som to skúsila, myslím, že je to dobrá skúsenosť


Aké boli tvoje pocity týždeň – dva pred skúškou?

Snažila som sa na skúšky až tak nemyslieť, lebo sa poznám a viem, že by som začala stresovať. Len som si užívala voľno v škole a príchod leta :)

Čo považuješ za najťažšie na skúškovom dni?

Únavu z čakania a trému pred speaking časťou.




MATEJ,

aký je tvoj vzťah k angličtine?

Už dlho sa ju učím a veľmi mi pomáha hlavne pri cestovaní, komunikácii a vzdelávaní sa napríklad cez internet kde si viem pozrieť, vypočuť alebo prečítať mnoho informácií.


Prečo si sa rozhodol absolvovať skúšku FCE? Myslíš, že tvoje rozhodnutie bolo správne?

Myslím si že moje rozhodnutie bolo určite správne a verím, že mi tento certifikát a taktiež skúsenosť z tejto skúšky velmi pomôžu v budúcnosti. Či už to bude v škole alebo v práci.


Aké boli tvoje pocity týždeň – dva pred skúškou?

Hahaha. Bol som v dosť veľkom strese, keďže som po skúšobných testoch zistil, že v časti Writing mám dosť veľké nedostatky. Naštastie vďaka Language & Partner som dobehol zameškané a pripravil sa včas na skúšku.


Čo považuješ za najťažšie na skúškovom dni?

Najťažšie počas skúškového dňa považujem čakanie a určite aj zvládanie stresu zo skúšky, keďže všetko pôsobí veľmi oficiálne, dôležito a na vysokej úrovni.











Recent Posts

See All

Naši študenti, náš tím, naša komunita.

bottom of page