top of page
Search

Sweet Adventures with Alenka: Cheese Scones, 3rd June at 5 pm

Vydajte sa na dobrodružstvo do Alenkinej kuchyne a naučte sa piecť klasické anglické dobroty. Pečenie s Alenkou online, v sobotu 3.júna 2023 o 17.00. Varovanie! Môže dôjsť k prudkému prejedeniu!


Warm, buttery cheddar cheese scones burst with cheese in every bite. Serve them with your favourite soup or on their own with lashings of butter.

Teplé, maslovo syrové scones, ktorých každé sústo má úžasnú syrovú chuť. Podávame ich s obľúbenou polievkou, alebo samotné s chutným čerstvým maslom.


Ako sa pripraviť na toto dobrodružstvo technicky?

  1. Ak máte v sobotu 3.júna o 17.00 čas, prihláste sa na Sweet Adventures with Alenka tu: online@languagepartner.eu. Napíšte nám Vaše meno a priezvisko a heslo: "SCONES". Posledných záujemcov pridávame vždy v sobotu o 9.00 hod ráno, potom už nie je možné sa pripojiť.

  2. Skontrolujte si prístup do Teams našej školy (prihlásiť sa bude dať iba cez naše Teams, aby sme zabezpečili bezpečnosť detí). Ak nemáte prihlasovacie údaje, napíšte na it@languagepartner.eu a pomôžeme Vám. Neodkladajte si to na poslednú chvíľu, Simon z IT v soboty nepracuje :-)

  3. V Teams kalendári uvidíte po prihlásení "Sweet Adventures with Alenka" naplánované na 3.6.2023, potom už stačí len kliknúť na "join" alebo "pripojiť sa".

  4. Ak nie ste našim študentom a želáte si zúčastniť sa, cena pre externých hostí je 10EUR, kontaktujte info@languagepartner.eu. Naši študenti majú aktivity zdarma.


Ako sa pripraviť na dobrodružstvo prakticky?

  1. Poproste maminu, ocina, súrodencov alebo starých rodičov, aby Vám nakúpili všetky ingrediencie. Ak Vám niečo bude chýbať, Alenka poradí, čím to nahradiť.

  2. Poupratujte si kuchyňu, pomôžete tak sebe aj rodičom.

  3. Pripravte si pomôcky na pečenie, skúste porozmýšľať čo asi budete potrebovať.

  4. Poproste niekoho z dospelých, aby Vám asistovali. Budeme piecť v trúbe, čo môžu robiť iba dospelí alebo starší súrodenci.


Shopping list

260g plain flour

2 tsp baking powder

¾ tsp bicarbonate of soda

65g butter

A pinch of salt

150g cheddar cheese

210ml buttermilk (alternatively 210ml of fresh milk and 1tbsp of lemon juice)


You will also need a 4.5cm round cookie cutter, a sieve, a baking tray, a big bowl, kitchen scales, a cheese grater and a knife.

Nákupný zoznam/ingrediencie

260 gm hladkej múky

2 čl prášku do pečiva

3/4 čl sody bikarbony

65 gm masla

Štipka soli

150 gm cheddar syr (môžete použiť aj iný tvrdý syr, ale cheddar je najvhodnejší kvôli svojej výraznej chuti)

210 ml cmaru (môžete použiť aj 210 ml mlieka, do ktorého pridáte 1 pl citronovej šťavy)


Taktiež budete potrebovať 4,5cm okrúhly vykrajovač, sito na múku, plech na pečenie, hlbokú misu, kuchynské váhy, strúhadlo na syr a nôž.


Recent Posts

See All

Naši študenti, náš tím, naša komunita.

bottom of page