top of page
Search

Odovzdávanie cambridgeských certifikátov 2020, bez čokoládových fontán

Viac ako desať rokov sme sa vždy na jeseň stretávali s úspešnými študentmi a ich rodinami na slávnostnom odovzdávaní cambridgeských certifikátov. Tak ako rástli naši študenti, rástla naša škola, a oslavy samozrejme tiež. Poslednú si veľmi dobre pamätám v Kine Hviezda: Ninka spievala, deti vyrezávali z ovocia a zeleniny, rodičia sa tešili z rozjasnených tváričiek ich detí. Čokoládové fontány striekali bielu a tmavú čokoládu a sladko zašpinili líca našich študentov. Ako veľmi si želám, aby sme sa všetci mohli čoskoro stretnúť!

Tento rok sa našim študentom ako jediným na Slovensku podarilo medzinárodné skúšky z angličtiny absolvovať v septembri 2020. Certifikáty dorazili z Cambridge s malým omeškaním, ale dorazili. Musím konštatovať, že napriek situácii a online vzdelávaniu dosiahli deti a mladí nádherné výsledky, nad očakávania samotných lektorov. Teším sa z každého úspechu, z každej radosti, ktorú vidím v očiach detí, keď sa pozerajú na ich certifikát.

A ako to prebieha? Nuž, napriek respirátorom, veľmi pekne. Ja sa každé ráno otestujem, aby som niekomu neublížila. Rodiny prichádzajú do školy, niekedy iba deti samé. Spoločne sa tešíme, smejeme a pozeráme sa na "rebríček" európskych úrovní: hľadáme kde sú, kam sa môžu dostať a kedy asi. Každému študentovi sme pripravili "cambridge mikinu," aby sme aspoň takto študentom ukázali, že sú skvelí a výnimoční. Nemáme fontány, máme srdiečkové lízatká. Tešíme sa z prítomnosti človečiny.



Gratulujem Vám všetkým! Úprimne zo srdca si želám, aby sme sa čoskoro videli v triedach, bez rúšok a respirátorov, tak ako to bolo "kedysi".


Tatiana Šimuniová

riaditeľka školy

Recent Posts

See All

Naši študenti, náš tím, naša komunita.

bottom of page